Міністерство внутрішніх справ України планує розробити зміни до Правил дорожнього руху на 2014 рік, зокрема, обмежити швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах до 50 кілометрів на годину.

Про це повідомив директор Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС Сергій Будник під час брифінгу у рамках Форуму національного партнерства з безпеки дорожнього руху.

«Ми не плануємо змін у цьому році, але плануємо напрацювати їх на наступний рік, і в разі необхідності будемо їх вносити. Зокрема, ми розглядаємо питання зниження швидкості у населених пунктах до 50 кілометрів на годину», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

У тому числі, за словами Будника, розглядаються такі зміни у Правила дорожнього руху, як використання світловідбивних елементів пішоходами і світловідбивних жилетів водіями у темний час доби, а також обов'язкове використання шин, які відповідають сезону.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 1 грудня планує подати до Верховної Ради проект змін до Правил дорожнього руху, якими пропонується ввести автоматичну фіксацію перевищення швидкості за допомогою системи «Гарпун».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

671