Після саміту у Вільнюсі ціни на українські єврооблігації зростуть. Таку думку висловив економіст, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

На думку експерта, це свідчить про те, що всі розмови про дефолт є вигадкою.

«Якщо один фонд може купити 5 млрд, то уявіть скільки може купити єврооблігацій 10 або 20 американських фондів. Було б бажання. Вони можуть купувати на сотні мільярдів, це для них не настільки критично, як розповідають, що «все пропало». Звичайно, наші фонди собі цього дозволити не можуть, а для американських - це нормальне явище», - зазначає Охріменко.

Також, як повідомляє економіст, ми можемо в черговий раз переконатися в тому, що наші облігації мають попит, що їх постійно купують і продають», повідомляє «From-UA».

«На ринку постійно щось купують, щось продають. На цьому міжнародні фонди, інвестори заробляють досить багато... Зараз купують за більш низькою ціною, потім продадуть хоча б на 3-4 долари дорожче. Зрозуміло, що дохід буде божевільний», - резюмував президент Українського аналітичного центру.

Раніше низка ЗМІ повідомила про те, що американський інвестиційний фонд Franklin Templeton придбав державні облігації України на номінальну суму в 5 мільярдів доларів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177