Суд зобов'язав підозрюваного у вчиненні ДТП у Феодосії, унаслідок якої загинули медики, ознайомитися з матеріалами провадження до 22 листопада.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Кримського регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, дана постанова суду оскарженню не підлягає.
«Після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде направлено до суду», - підкреслили в наглядовому відомстві.

Зазначається, що засідання проходило за участю підозрюваного та його адвоката.
Він попереджений судом, що повинен ознайомитися з матеріалами кримінального провадження до 18:00 22 листопада.

«Після закінчення цього строку зазначені особи вважаються такими, які реалізували своє право на доступ до матеріалів справи», - пояснили в прокуратурі.

Як повідомляв ForUm, 9 березня у Феодосії на перетині Сімферопольського шосе і вулиці Чкалова автомобіль Volkswagen Passat під керуванням співробітника СБУ врізався в карету «швидкої допомоги», яка з включеними проблисковими маячками та звуковою сигналізацією везла до лікарні пацієнта. Унаслідок ДТП «швидка» перекинулася, на місці загинула фельдшер 1986 року народження.

Чотири людини, серед яких лікар, водій і пасажир «швидкої допомоги», а також водій іномарки були госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості. Також постраждав пацієнт «швидкої допомоги» 1991 року народження, який з діагнозом «кома з невідомої причини» транспортувався в лікарню до потрапляння в ДТП.

У неділю, 10 березня, через важкі травми, отримані внаслідоу події, в лікарні помер лікар «швидкої допомоги» 1956 року народження.

За фактом аварії прокуратура Феодосії почала кримінальне провадження за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України (порушення Правил дорожнього руху), яке 14 березня було передано для подальшого розслідування в кримську військову прокуратуру. Проведення досудового розслідування доручено слідчому Феодосійської прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері. При цьому військовий прокурор Криму взяв під особистий контроль розслідування ДТП у Феодосії.

12 березня СБУ визнала, що машиною керував її співробітник.

Комісія Територіального управління Держгірпромнагляду в АР Крим та Севастополі за підсумками спеціального розслідування обставин події винесла рішення вважати ДТП «груповим нещасним випадком, пов'язаним з виробництвом».

Між тим адвокат постраждалого водія «швидкої» Сергій Мокренюк повідомив, що Феодосійський міський суд зобов'язав слідчого визнати потерпілим офіцера СБУ Анісімова, який керував іномаркою, що врізалася в автомобіль «швидкої допомоги».

6 листопада прокуратура повідомила, що працівник Служби безпеки України, підозрюваний у вчиненні ДТП, досі не ознайомився з матеріалами справи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182