Україна і Білорусь приступлять до демаркації державного кордону в Чернігівській області 13 листопада, повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ.

Зокрема, 13 листопада в районі міжнародного пункту пропуску Сеньківка Чернігівської області відбудеться офіційна церемонія відкриття першого прикордонного знака на українсько-білоруському державному кордоні за участю міністра закордонних справ Леоніда Кожари та міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макеєва.

Встановлення першого прикордонного знака на кордоні відбудеться завдяки домовленостям Президента Віктора Януковича і Президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Згідно з повідомленням відомства, було проведено два засідання спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії (24-25 вересня і 5-7 листопада 2013 року), в рамках яких відбулися обговорення та узгодження основних параметрів демаркаційного процесу.

Крім цього, 1 жовтня 2013 року розпочато винесення на місцевість лінії білорусько-українського кордону, в тому числі проведені роботи з підготовки до встановлення першого прикордонного знака на стику державних кордонів України, Білорусі та Росії.

«Завершення договірно-правового оформлення державного кордону нашої країни створює умови для подальшого прогресу в діалозі України і Європейського Союзу щодо лібералізації візового режиму, а також більш ефективної міжрегіональної і прикордонної взаємодії з країнами-сусідами», - сказано в повідомленні.

Зазначимо, що протяжність українсько-білоруського кордону становить 1084,2 км


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180