Під час проведення матчу 16-го туру Чемпіонату України між донецьким «Металургом» і харківським «Металістом» на трибуні стадіону було зафіксовано факт використання неонацистської символіки.

Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області.

«Під час другого тайму один з фанів демонстративно, для загального огляду, вивісив чорно-червоний прапор українських націоналістів, який у списку ФІФА відноситься до заборонених. Дії порушника були припинені стюардами спільно з працівниками міліції», - йдеться в повідомленні.

На 34-річного харків'янина складено адміністративний протокол за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство).

Всього на стадіоні «Металург» у Ленінському районі Донецька були присутні 1,5 тисячі вболівальників. Підтримати свою команду з Харкова прибули близько 140 гостей.

Охорону громадського порядку під час матчу здійснювали 150 співробітників міліції.

«Інших порушень громадського порядку зафіксовано не було», - зазначили в МВС.

Як повідомляв ForUm, у день матчу, 3 листопада, в чаші стадіону агресивно налаштовані молодики вирвали і зламали понад 300 сидінь, а також протиправно використовували піротехнічні засоби. У зв'язку з цим футбольний клуб «Металіст» (Харків) скасував виїзд своїх уболівальників на матч 16-го туру чемпіонату України з футболу з донецьким «Металургом».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149