Температурний режим і кількість опадів цієї зими будуть в межах норми. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу повідомив заступник директора Гідрометцентру Анатолій Прокопенко.

«Взимку ми очікуємо температурний режим близький до норми», - заявив він.

Водночас синоптик зазначив, що перша декада листопада в Україні була на 4-7 градусів тепліша за норму.

«Якщо характеризувати температуру першої декади листопада, то вона виявилася на 4-7 градусів вища за норму і в середньому становила від 8 до 12 градусів тепла. Схожий температурний режим листопада відзначався у 2011, а також у 1967 роках.

Якщо говорити про максимальні температури, то вчора (10 листопада. - Ред.) у нас ще по Україні вони досягали 10-15 градусів вище нуля, і лише на крайньому півдні та у Криму - +16...+17 градусів, а на крайньому заході (Львівська та Волинська області) було зниження денної температури, вона не перевищувала 6-9 градусів тепла.

Мінімальна температура також була досить високою - в межах 5-10 градусів з плюсом, лише на сході країни вона була дещо нижчою - 1-4 градуси тепла, а в окремих населених пунктах Харківської, Дніпропетровської областей і Криму вона знижувалась до 0»,- повідомив Прокопенко.

Як раніше повідомляв ForUm, з 25 листопада в Україні очікується зниження температури повітря до 10 градусів морозу.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

482