Коливання курсу гривні, які спостерігалися на початку жовтня, смішні, порівняно з тим, що відбувалося на валютному ринку рік тому. Таку думку висловив начальник аналітичного відділу «Альфа-Банку» Олексій Блінов.

«За нашим базовим прогнозом, істотних змін курсу до кінця року не очікується. Більш того, Україна має всі шанси закінчити рік з курсом дещо меншим, ніж зараз, наприклад, 8,15 гривень за долар», - сказав він.

На думку експерта, коливання курсу гривні, які спостерігалися на початку жовтня, смішні, порівняння з тим, що відбувалося на валютному ринку рік тому. Блінов нагадує, що тоді на міжбанку курс був на рівні 8,30 грн/дол.

Нещодавні коливання в 1-2 копійки, за його словами, швидко нівелювалися.

«Є політика НБУ щодо стабілізації курсу гривні, він з нею відмінно справляється. Звичайно, цьому є ціна, але, думаю, що найважчий період для курсу цього року пройдено. До того ж, до кінця року відбудеться традиційний обмін доларів на гривні з нагоди новорічних свят», - зауважив він.

Коментуючи девальваційні настрої, Блінов зазначив, що вони пішли на спад.

«Позитивно те, що цього року девальваційні очікування пішли на спад. Якщо подивитися на роздрібний обмін валюти, то тут немає таких відтоків, які спостерігалися торік. Ми також не бачимо цих захмарних ставок по депозитах, які тоді викликали серйозну стурбованість», - резюмував фінансист.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109