Сьогодні інвестори в Україні віддають пріоритет відразу кільком галузям. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, керуючий партнер компанії Pro Capital Investment Антоніна Кутова заявила на прес-конференції.

За її словами, це АПК, харчопром, хімічна промисловість та енергоефективність. «І якщо раніше привабливість сільського господарства і харчової індустрії виділялася більше, то тепер до них підтягнулися й інші напрями», - констатувала експерт.

Вона додала, що важливим чинником залучення капіталу є здатність компаній розміщуватися на зарубіжних фондових майданчиках. «Головним таким майданчиком для вітчизняних емітентів є Варшавська фондова біржа (ВФБ), де до теперішнього моменту первинне розміщення - IPO - провели вже більше 10 українських підприємств. За їх числом у Варшаві наша країна входить до числа лідерів поряд з Чехією, Болгарією, Ізраїлем», - зазначила Кутова.

Виконавчий директор представництва ВФБ в Україні Андрій Дубецький додав, що у 2014 р. на варшавському майданчику може бути низка нових розміщень з України. «Причому цього разу це будуть не аграрні компанії, як раніше, а підприємства інших галузей», - уточнив він.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148