Опозиція і європейське співтовариство ведуть подвійну гру навколо вирішення питання звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це в ефірі радіостанції «Голос столиці » заявив політолог Київського центру політичних досліджень і конфліктології Антон Фінько.

«Керівництво найбільшої опозиційної фракції зажадало від парламентської більшість терміново створити робочу групу з вирішення проблеми Тимошенко. Коли створюють робочу групу або висловлюють таку пропозицію, то завжди можна припустити, що це робиться для затягування питання », - сказав Фінько.

Коментуючи позицію влади в цьому питанні, він зазначив, що вона з одного боку зацікавлена ​​в його якнайшвидшому вирішенні, а з іншого - весь час стикається з тиском з боку Заходу.

У свою чергу, позиція Європи щодо Тимошенко, на думку експерта, також є далеко не однозначною.

«Захід також веде подвійну гру, оскільки одні сили наполягають на звільненні, інші кажуть - давайте не будемо поспішати. В якійсь мірі це перетворено на символ, в тому числі і для Заходу », - додав Фінько.

Нагадаємо, що раніше глава Центру прикладних політичних досліджень «Пента » Володимир Фесенко заявив, що лідер парламентської фракції «Батьківщина » Арсеній Яценюк робить все можливе для того, щоб Юлія Тимошенко не була звільнена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204