Всіх 30 заарештованих активістів Greenpeace з судна Artic Sunrise переводять з Мурманська в СІЗО Санкт-Петербурга. Про це повідомляє Слідчий комітет РФ.

У комітеті нагадали, що всім активістам були пред'явлені нові звинувачення за ч. 2 ст. 213 КК РФ (хуліганство). «З урахуванням того, що інкриміновані діяння не відносяться до юрисдикції судів Мурманської області при розгляді кримінальної справи по суті, а слідчий орган дислокований у Санкт-Петербурзі, прийнято рішення про переведення всіх 30 обвинувачених в слідчі ізолятори Санкт-Петербурга », - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, активісти міжнародної організації Greenpeace спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломну » у Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких і один громадянин України, були затримані, їм були пред'явлені звинувачення в піратстві. Пізніше справу перекваліфікували на статтю «хуліганство ».

Нідерланди звернулися в міжнародний трибунал 21 жовтня з проханням на підставі Конвенції ООН з морського права прийняти рішення про звільнення судна та екіпажу.

Трибунал прийме рішення у цій справі 22 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263