Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що найкращим вирішенням питання колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко є прийняття законопроекту, що передбачає виплату Тимошенко 1,5 млрд гривень боргу і її повернення в Україну для відбування покарання після лікування за кордоном.

Про це він сказав в ефірі програми «Шустер Live» на телеканалі «Інтер».

«Ідеальне вирішення - не звільняти і говорити: «Їдьте», а передбачити право на лікування, а тоді повернутися відбувати покарання... Плюс - заплатити борг. Потрібно вирішити ці проблеми, а тоді їхати лікуватися», - сказав він, відповідаючи на запитання про можливий компроміс у тимчасовій робочій групі щодо розробки законопроекту про виїзд ув'язнених для лікування за кордон.

При цьому Олійник зазначив, що варто було б також передбачити можливість екстрадиції ув’язненого в разі його небажання повертатися в Україну після лікування, повідомляють «Українські новини».

Він підкреслив, що можливий облік терміну лікування в строк відбування покарання повинен відбуватися за рішенням суду.

Крім того, нардеп заявив, що доопрацювання одного з законопроектів, що регулюють вирішення питання Тимошенко, не вимагає багато часу і може бути здійснено навіть за 30 хвилин.

Олійник зазначив, що депутати від фракції ПР бажають почути консенсусне вирішення на засіданні робочої групи 11 листопада, висловивши разом з тим сумнів з приводу того, чи є таке ж бажання у опозиційних фракцій.

Нагадаємо, 8 листопада Рада створила тимчасову робочу групу з підготовки законопроекту про виїзд засуджених для лікування за кордон на пропорційній основі.

Головою робочої групи обрано депутата від фракції ПР, члена комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Геннадія Васильєва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290