Невелика кількість одоранту, що потрапила у навколишнє середовище під час його закачування на газорозподільній станції №12 «Київтрансгазу» в районі селища Хотів, не представляє загрози здоров'ю мешканців Києва.

Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко під час екстреного засідання постійної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Розслідування, проведене комісією, дає нам можливість оцінити ситуацію як таку, яка не несе загрози здоров'ю населення Києва. Витік стався під час технологічної операції заправки одорантом на газорозподільній станції за межами Києва, але через вітер запах став відчуватися в Святошинському, Солом'янському, Шевченківському районах. Однак одорант не є токсичним. Це речовина, що надає запах природному газу для того, щоб його можна було відчути, адже сам газ запаху не має. За інформацією санепідемстанції ніякої загрози для жителів міста та області не існує, а Департаментом охорони здоров'я ніяких випадків отруєння газом зареєстровано не було», - цитує Голубченка прес-служба КМДА.

За його словами, причини витоку одоранту вивчатиме комісія Держгірпромнагляду.

Як заявив головний інженер «Київтрансгазу» Юрій Зябченко, ситуацію з витоком одоранту повністю локалізовано, а саму речовину - нейтралізовано.

Як повідомляв ForUm, запах газу відчувався мешканцями міста Вишневого, а також столичних районів Академмістечко, Святошин, Нивки, Дорогожичі, Солом’янка та ін. вчора з 17:00.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

996