Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера виступає проти зниження суми грошової застави, яку необхідно внести для реєстрації кандидатів у народні депутати.

Він зазначив, що таке зниження передбачено законопроектом про внесення змін до виборчого законодавства.

Заступник голови ЦВК нагадав, що на повторних виборах в окрузі №94 вже зареєстровані 73 кандидати, а в окрузі №223 - 61.

«Виникає питання, наскільки серйозними є наміри у цих людей насправді перемогти на виборах », - цитує Магеру «Інтерфакс-Україна ».

При цьому, на його думку, обмеження, які існують для реєстрації кандидатів на даний момент, не виконують свою функцію.

Заступник голови ЦВК зазначив, що така велика кількість кандидатів в округах викличе проблеми, перш за все, при виготовленні бюлетенів.

За його словами, максимальна кількість кандидатів, яка може вміститися в бюлетень за технічними можливостями - не більше 48. Якщо буде більша кількість, то доведеться зменшувати шрифт, і виборці не зможуть знайти свого кандидата в такому бюлетені.

«Це дуже серйозна проблема, і я сподіваюся, що кандидати відповідально підійдуть до дня голосування і приймуть остаточне рішення - знятися чи залишитися », - зазначив він.

Магера також заявив, що у ЦВК на даний момент немає побоювань щодо того, що у зв'язку з такою великою кількістю кандидатів виникне нестача коштів на фінансування виборів.

«Поки у нас є певний резерв у нашому кошторисі, ми сподіваємося, що зможемо укластися в цю суму, яка на сьогоднішній день існує », - сказав він.

У той же час, заступник голови ЦВК зазначив, що витрати на агітацію за рахунок коштів держбюджету значно збільшаться.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 жовтня в Україні почалася виборча кампанія з проведення 15 грудня повторних виборів народних депутатів в одномандатних виборчих округах №94, 132, 194, 197 і 223.

21 жовтня Центральна виборча комісія зареєструвала перших 19 кандидатів у народні депутати на повторних виборах до парламенту в п'яти округах, у тому числі 16 - від політичних партій і трьох самовисуванців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308