Футболіст Андрій Шевченко, який завершив ігрову кар'єру влітку 2012 року, отримав тренерський «А»-диплом УЄФА.

Як повідомляє прес-служба Федерації футболу України, сьогодні, 8 листопада, вручені «А »-дипломи для гравців з тривалим стажем, які пройшли курс навчання за відповідною програмою.

«Навчання тривало з 1 квітня по 8 листопада, складалося з п'яти сесій і включало в себе теоретичні та практичні заняття з футбольних та суміжних з футболом дисциплін, таких як медицина, психологія, фізіологія », - йдеться в повідомленні.

Також тренерські ліцензії категорії «А » отримали відомі у минулому українські футболісти Сергій Беженар, Олег Венглинський, Андрій Демченко, В'ячеслав Кернозенко.

Наступним кроком для тренерів стане робота над отриманням PRO-диплому UEFA, який дозволить їм тренувати професійні команди.

Андрій Шевченко завершив футбольну кар'єру після закінчення Євро-2012 і припинив виступи за збірну України. У червні 2012 року у нього закінчився контракт з київським «Динамо », куди він повернувся у серпні 2009 року після виступів в італійському «Мілані » і лондонському «Челсі ».

Нагадаємо, 12 листопада 2012 р. Федерація футболу України офіційно запропонувала Шевченкові стати тренером національної збірної. Від цієї пропозиції він відмовився.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2067