У Києві троє зловмисників, які у серпні 2008 року підпалили кафе-ресторан «Блінофф » на бульварі Шевченка, засуджені до довічного ув'язнення, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Як встановило слідство, злочин замовив і організував громадянин Італії, який незадовго до цього придбав приміщення. Його в той час орендували власники ресторану.

«З метою змусити орендарів швидше звільнити зазначене приміщення, італієць вирішив підпалити заклад. Для цього він найняв п'ятьох виконавців і заплатив їм винагороду в 20 тисяч доларів », - повідомили в наглядовому відомстві.

Приїхавши пізно ввечері в ресторан з каністрами бензину, зловмисники розлили горючу рідину навколо входу і підпалили.

Унаслідок пожежі чотири людини, що знаходилися всередині закладу, загинули, ще вісім постраждалих були госпіталізовані з опіками різного ступеня тяжкості.

Серед постраждалих опинилися і самі палії, які не встигли втекти з місця злочину. Двоє з них від отриманих травм померли.

Замовник підпалу був оголошений у міжнародний розшук. Матеріали розслідування відносно нього виділені в окреме кримінальне провадження.

«При винесенні вироку суд підтримав позицію прокуратури Шевченківського району Києва і призначив усім трьом винуватцям трагедії вищу міру покарання - довічне позбавлення волі. Крім того, суд конфіскував належне засудженим майно і задовольнив цивільні позови потерпілих на суму понад 2 млн гривень », - повідомляє прес-служба.

Виконавці підпалу визнані винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст. 115 КК України - умисне вбивство, ч. 2 ст. 194 КК України - умисне пошкодження майна шляхом підпалу, ч. 1 ст. 122 КК України - умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, ч. 2 ст. 125 КК України - умисне легке тілесне ушкодження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

928