Українські фахівці можуть допомогти Болгарії в питанні поглиблення русла на болгарсько-румунській ділянці Дунаю. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з міністром закордонних справ Республіки Болгарія Крістіаном Вігеніним, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Ми свого часу провели роботи з поглиблення русла своєї ділянки Дунаю. І якщо Болгарія бажає скористатися нашим досвідом і послугами, то ми готові до співпраці. Я готовий направити міністра інфраструктури для того, щоб він міг ознайомити болгарських колег з нашими можливостями », - сказав Азаров.

За його словами, для активізації вантажоперевезень між країнами потрібно, в першу чергу, поглибити русло Дунаю на болгарсько-румунській ділянці.

У свою чергу міністр закордонних справ Болгарії в цьому контексті зазначив, що цей проект для болгарської сторони є одним із пріоритетних і фінансується ЄС у рамках так званої «Дунайської стратегії ».

«Якщо українські компанії мають відповідний досвід роботи, то ми їх готові запросити, щоб перейняти цей досвід, коли ми почнемо роботу за цим проектом », - заявив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202