Голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявляє, що в парламенті немає розуміння навколо питання лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном, проте він сподівається, що робоча група запропонує прийнятний варіант. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам.

На запитання, чи реально, що в середу на позачерговому засіданні парламент прийме рішення щодо Тимошенко і відкриє шлях до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, Рибак відповів: «На ваги сьогодні ставиться питання 45,5 млн осіб, і на другій стороні ваг - одна людина. Тут є питання ».

За словами Рибака, «що стосується розуміння, яке може бути тут в парламенті між опозицією і більшістю, я сподіваюся, що, може, щось запропонує робоча група, яку ми створили, і узгодить такий проект закону між опозицією і більшістю, але на дану хвилину такого розуміння в парламенті немає », повідомляє "УНІАН".

На думку Рибака, питання лікування Тимошенко має бути вирішене. «Для мене, як чоловіка, жінка сьогодні хворіє, вона вже рік не може (одужати. - Ред.), так потрібно допомогти, щоб жінка вилікувалася », - сказав Рибак.

При цьому він додав: «Але всім засудженим потрібно допомагати, і закон повинен бути не під одну людину, а для тих людей, які дійсно хворі, але після цього доведеться відбувати покарання, тому що покарання є кара ».

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада ухвалила рішення створити нову тимчасову робочу групу з напрацювання спільного законопроекту про лікування засуджених за кордоном.

7 листопада у Верховній Раді не вдалося досягти компромісу з приводу прийняття законопроекту щодо вирішення питання Юлії Тимошенко, незважаючи на те, що в консультаціях брали участь спостерігачі від Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс.

Також вони визначили дедлайн для прийняття пакету законів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176