Маріупольська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері встановила факти незаконних скидів шкідливих речовин в Азовське море і Кальміус, повідомляє прес-служба прокуратури Маріуполя.

Так, було встановлено, що фахівці Державної Азовської морської екологічної інспекції належним чином не перевіряють дотримання умов, викладених у дозволах на спеціальне водокористування.

«Прокуратурою встановлено, що протягом 2012-2013 років інспекцією належним чином не перевірялося виконання заходів з охорони і раціонального використання вод. У ході перевірок великих металургійних виробництв міста контролери обійшли увагою факти невиконання підприємствами технологічних, гідротехнічних, санітарних та інших заходів з охорони вод, а також припинення скидання забруднених стічних вод », - повідомив в.о. маріупольського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Євген Ушкалов.

Через ослаблений контроль з боку інспекції невиконання зазначених заходів призводило до наднормативних скидів забруднюючих речовин у такі водні об'єкти як ріка Кальміус та Азовське море. За результатами перевірки прокуратурою внесено подання до Державної Азовської морської екологічної інспекції про усунення зазначених порушень та притягнення до відповідальності винних осіб.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210