Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та вдосконалення деяких положень », повідомили в прес-службі Глави держави.

Як раніше повідомляв ForUm, прокуратурою міста Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості, викладені в заяві народного депутата Оксани Продан, про внесення поправок до тексту законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків » та можливої ​​підробки порівняльних таблиць.

24 жовтня до розгляду у другому читанні ВР було внесено проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків », реєстраційний №2054 з поправками, які викликали суперечки між народними обранцями.

Декілька норм документа свідчать, що у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою, що не проживає в Україні. В «УДАРі » вважають, що ця норма направлена проти їхнього лідера Віталія Кличка, який тривалий час проживав у Німеччині.

Після цього опозиція заблокувала трибуну парламенту, протестуючи проти ухвалення з порушенням регламенту змін до Податкового кодексу про облік та реєстрацію платників податків.

Голова комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік заявив, що готовий довести, що поправки до Податкового кодексу були внесені народним депутатом від «Батьківщини » Ігорем Бриченком.

Зміни до Податкового кодексу не мають нічого спільного з президентськими виборами, заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

618