Вимога про використання українських матеріалів і устаткування при будівництві електростанцій на відновлюваних джерелах енергії (ВДЕ) забезпечує збільшення завантаження українських підприємств, а його відміна негативно позначиться на національній економіці. Про це заявив генеральний директор і один із співвласників ПАТ «Енергомашспецсталь » (Краматорськ Донецької області) Максим Єфімов.

«Ми не схвалюємо можливе скасування для альтернативної енергетики правила «місцевої » складової. Адже більшість замовлень у даній сфері ми отримуємо саме завдяки цьому правилу. Ми будемо битися за правило «місцевої » складової в енергетиці », - сказав він в інтерв'ю «Делу ».

Єврокомісар з торгівлі Карл де Гухт раніше заявив, що Європейський союз, крім іншого, вимагає від України скасувати механізм підтримки національних виробників обладнання для відновлюваної енергетики, щоб спростити доступ європейських компаній на український ринок. Дана вимога ЄС викликала занепокоєння серед вітчизняних виробників обладнання, які не готові конкурувати, в першу чергу з азійськими компаніями.

«Енергомашспецсталь » є одним з партнерів компанії «Фурлендер Віндтехнолоджі », яка у 2011-2012 рр.. на потужностях українських підприємств організувала виробництво комплектуючих і складання вітрогенераторів мегаватного класу.

Вітроустановки «Фурлендер Віндтехнолоджі » використовуються для будівництва вітропарків в Україні. Крім того, «Фурлендер Віндтехнолоджі » у 2013 році виграла тендер на постачання і монтаж обладнання для першої великої вітроелектростанції в Казахстані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147