Ізраїль є єдиним підозрюваним у смерті Ясіра Арафата у 2004 році. Про це заявив глава палестинської комісії з вивчення обставин смерті слідчий Тауфік Тіраві, повідомляє ABC News.

Виступаючи на прес-конференції, Тіраві зазначив, що Арафат помер неприродною смертю, але ухилився від відповіді на запитання, чи дійсно він вважає, що Арафат був отруєний полонієм. «Головне, що Ясір Арафат був убитий, і що Ізраїль вбив його », - заявив він.

Палестинський слідчий назвав Ізраїль «основним і єдиним підозрюваним у вбивстві Ясіра Арафата.

У свою чергу Ізраїль заперечує свою роль у смерті Арафата, зазначаючи, що країна в той час перебувала у політичній ізоляції і для вбивства не було ніяких причин.

«Дозвольте мені сказати так просто, як тільки можливо: Ізраїль не вбивав Арафата », - заявив прес-секретар ізраїльського міністерства закордонних справ Ігаль Палмор у відповідь на останні звинувачення.

«Палестинці повинні припинити висувати необгрунтовані звинувачення без доказів », - сказав Палмор.

Як раніше повідомляв ForUm, британський журнал Lancet опублікував результати дослідження швейцарських медиків, які свідчать про те, що колишній палестинський лідер Ясір Арафат міг бути отруєний радіоактивним полонієм-210.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143