В Україні на постійній основі проживає більше 247 тис. іноземних громадян і більше 71 тис. іноземців - тимчасово. Про це в інтерв'ю виданню «Урядовий кур'єр » заявив голова Державної міграційної служби Микола Ковальчук.

«На сьогоднішній день на обліку перебуває понад 247 тис. іноземців, які постійно проживають в Україні, і більше 71 тис. - тимчасово. Переважно - це вихідці з країн СНД. Найбільше з Росії, країн Кавказького регіону », - підкреслив він.

Відповідаючи на запитання, скільки іноземців може прийняти Україна, Ковальчук зазначив: «Існують міжнародна статистика і дослідження, згідно з якими кількість іноземних громадян у країні не повинна перевищувати десятивідсоткового кордону від загальної чисельності населення країни. Нам до цього показника далеко, і, сподіваємося, що його не досягнемо навіть у середньостроковій перспективі. У тому числі завдяки тому, що ми свою міграційну політику формуємо з урахуванням досвіду європейських країн, які вже зіткнулися з проблемами концентрації мігрантів у суспільстві ».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388