Росія продовжить підтримувати головування України в ОБСЄ. Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав на прес-конференції у Москві за підсумками переговорів з генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Занньє ром.

«Будемо підтримувати генерального секретаря ОБСЄ у його зусиллях добитися успішних результатів. Звичайно ж, будемо продовжувати підтримувати українське головування в ОБСЄ. У нас зовсім недавно були спеціальні консультації з питань підготовки до київського міністерського засідання», - сказав Лавров.

Він зазначив, що будуть вжиті додаткові зусилля, щоб сприяти успіху засідання у Києві 4-5 грудня на міністерському рівні, повідомляє «УНІАН».

Лавров повідомив, що, крім практичних напрямків роботи ОБСЄ, у ході переговорів приділено увагу ініціативі «Гельсінкі+40», яка передбачає розробку до 40-річчя Гельсінського акту розгорнутого документа, який концептуально підтверджуватиме і розвиватиме принципи, на яких базується організація.

Нагадаємо, глава МЗС України Леонід Кожара заявив, що одним із пріоритетів України на час свого головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі стане посилення цієї структури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168