Російській Федерації не подобається геополітичний вибір України з політичних мотивів. Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, висловив у ході круглого столу представник України у Євразійській економічній комісії Віктор Суслов.

«Український уряд докладає великих зусиль для стабілізації ситуації (з експортом вітчизняних товарів, - Ред.) на російському ринку. Цілком зрозуміло, що країнам Митного союзу, насамперед, Росії, перспектива геополітичного вибору України, який пов'язаний не з членством у МС, а асоціацією з ЄС, не подобається. Значною мірою з політичних мотивів», - сказав він.

Чиновник зазначив, що варто звернути увагу на кроки російського керівництва назустріч Україні.

«Днями російський уряд оголосив про свою готовність розглянути пропозиції України про приєднання до окремих угод Митного союзу», - нагадав він.

Як повідомляв ForUm , 30 жовтня Кабінет Міністрів ухвалив рішення, згідно з яким Україна може приєднатися до 5 міжнародних угод Митного союзу.

Представник України у Євразійській економічній комісії Віктор Суслов заявив, що Російська Федерація готова розглядати пропозиції України щодо приєднання до деяких договорів МС, і саме приєднання до цих договорів дозволить Україні зберегти російський ринок для продукції машинобудування і широкої виробничої кооперації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133