У Харківській області за одержання хабара затримано голову селищної ради, повідомляє ВЗГ ГУМВС в області.

46-річний чиновник, який має високу категорію та ранг державної служби, вимагав незаконну грошову винагороду у розмірі 6200 гривень від 34-річного харків'янина.

У таку суму він оцінив своє сприяння у винесенні на розгляд сесії сільської ради питання про надання в оренду для сінокосіння земельної ділянки загальною площею 0,19 га. За вказану грошову винагороду чиновник пообіцяв позитивне рішення з даного питання .

При отриманні другої частини хабара в сумі 3200 гривень співробітники Управління Державної служби у боротьбі з економічними злочинами ГУМВС України у Харківській області затримали держслужбовця на гарячому в його службовому кабінеті.

Речові докази, а саме гроші, вилучені, чиновник затриманий у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна, а також заборона обіймати певні посади чи займатися відповідною діяльністю на строк до 3-х років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156