Україна зацікавлена в активізації політичного діалогу з Болгарією на всіх рівнях. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час зустрічі з міністром закордонних справ Республіки Болгарія Крістіаном Вігеніним у п'ятницю, повідомляє прес-служба Ради.

«Ми розглядаємо Болгарію як дружню країну і одного і з наших ключових партнерів на Балканах», - підкреслив він, зазначивши, що порядком денним українсько-болгарського політичного діалогу передбачається здійснення візитів президента Болгарії в Україну і прем'єр-міністра України в Болгарію.

Сторони обговорили питання активізації двостороннього співробітництва, зокрема, міжпарламентську складову, питання торговельно-економічного та культурно-гуманітарного співробітництва. «У наших спільних інтересах докласти максимальних зусиль до нарощування обсягів товарообігу», - сказав він, пояснивши, що це означає, що потрібно більш ефективно використовувати наявний потенціал.

Рибак подякував керівництву Болгарії за послідовну підтримку європейського курсу України, висловивши сподівання на підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті.

Вігенін, у свою чергу, зазначив, що у відносинах між Україною і Болгарією немає жодного гострого питання. «Україна є для нас важливим торговельним партнером, і є всі можливості для більшого поглиблення співпраці між нашими країнами», - сказав він. У цьому контексті він зазначив, що підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом та створення зони вільної торгівлі будуть сприяти розширенню співробітництва між Україною і Болгарією.

Він зазначив, що його країна підтримує Україну на шляху до євроінтеграції, і запросив Рибака відвідати Республіку Болгарія з офіційним візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142