Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк представив у Києві першу точку заготівельно-збутової мережі «Рідне село». Про це повідомляє кореспондент ForUm'у.

«Мета подібних заготівельно-збутових пунктів - підвищити добробут селян і надати міським жителям можливість купувати свіжу і якісну сільгосппродукцію домашнього виробництва за доступною ціною», - сказав міністр.

При цьому він додав, що реалізувати сільгосппродукцію будуть через мережу спеціально обладнаних автокрамниць. «Саме там жителі міст зможуть купити молоко, м'ясо, птицю, яйця. Постачати таку продукцію у міста будуть кооперативи , фермери та об'єднання одноосібників», - пояснив він.

За його словами, на першому етапі буде реалізовуватися пілотний проект у Києві, де спільно з міською владою вже відібрано 20 побутових точок у спальних районах для здійснення пересувної торгівлі.

«На другому етапі досвід і практика, отримана в пілотному проекті, буде поширена по всій країні. При цьому ми максимально врахуємо місцеві умови і напрацювання. З часом мережа «Рідне село» охопить всю територію України - 11 тис. сіл і 104 міста з населенням більше 50 тис.», - запевнив Присяжнюк.

Також він підкреслив, що у перспективі планується відкрити фермерські магазини зі свіжою продукцією, постачати її на переробні підприємства, в торгові мережі, держустанови і відправляти на експорт», - підсумував міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249