Україна не має плану «Б» у разі непідписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом на Вільнюському саміті «Східного партнерства». Про це у ході зустрічі з керівниками наглядової місії від Європейського парламенту на чолі з Петом Коксом і Олександром Кваснєвським заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

«Хочу запевнити вас, що підписання Угоди про А соціацію між Україною і ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі залишається ключовим пріоритетом зовнішньої політики України. У зв'язку з цим хочу зазначити, що не існує ніякого плану «Б». Україна тримає курс на європейську інтеграцію, і альтернативи цьому процесу нема», - цитує слова Рибака прес-служба ВР.

Також голова ВР нагадав, що парламенту ще належить прийняти три закони: про прокуратуру України, про реформування виборчого законодавства та про умови лікування засуджених за кордоном, і повідомив про хід переговорів лідерів фракцій щодо цих питань.

Нагадаємо, Україна має намір підписати Угоду про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі (Литва) 28-29 листопада, однак для цього їй необхідно виконати низку умов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189