Пасажири пільгових категорій, яким держава чи влада гарантують право на безкоштовний проїзд, після введення єдиного електронного квитка і надалі будуть користуватися цим правом без будь-яких обмежень, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Гостям столиці, як і раніше, потрібно буде пред'явити відповідне посвідчення. Столичні ж пільговики отримають «Картку киянина», що не тільки зніме будь-які бар'єри у пересуванні по місту, але і допоможе вести облік таких категорій громадян, оскільки карта буде містити всі дані про вигляд пільг», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у КМДА, такі зміни допоможуть підрахувати кількість пільгових проїздів і здійснювати компенсацію і з бюджету тільки за реально спожиті послуги.

Крім того, зі зміною системи оплати проїзду у громадському транспорті не втратять гарантовані державою пільги і студенти. «Купити проїзні квитки вони і на далі зможуть за 50% повної вартості», - запевнили у відомстві.

«Впровадження такої системи у муніципальному транспорті допоможе отримати точну інформацію про пасажиропотік у місті. Це, у свою чергу, дозволить оптимізувати графік і маршрут руху транспортних засобів, а також сприятиме впровадженню гнучкої тарифної політики для всіх користувачів транспортних послуг», - розраховують у КМДА.

Як повідомляв ForUm, єдиний електронний квиток для всіх видів транспорту у Києві планується ввести з 1 січня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196