У рамках кримінального провадження, відкритого за фактом крадіжки виробів з металу, співробітники управління Д ержавної служби боротьби з економічною злочинністю Київської області під час санкціонованого обшуку на території складу столичного підприємства, яке займається оптовим прийомом брухту, виявили близько 5 тонн радіоактивних металевих труб. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Київській області.


 
За словами фахівця Держсанепідслужби, радіаційний фон металу на порядок перевищує допустимий. За попередньою інформацією, такі труби могли використовуватися при будівництві системи охолодження реактора Чорнобильської АЕС. Надалі їх походження буде встановлюватися.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.265 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Правоохоронці проводять відповідні заходи з метою встановлення осіб, причетних до організації прийому металу, та свідків правопорушення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144