На сьогоднішній день швидко, у стислі строки зібрати великий мітинг дуже складно. Не дивно, що сьогоднішні організатори мітингів опозиції у Києві використовували методи матеріального заохочення.

Про це заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що учасникам сьогоднішнього мітингу опозиції заплатили по 100 гривень.

«Сьогодні суспільство дуже повільно мобілізується на будь-які масові заходи. Воно дуже втомилося від постійного мітингівщини, яка часто не стає результативною. Тому я не здивований, що сьогоднішні мітинги у Києві використовували методи матеріального заохочення», - сказав він.

Політолог констатує, що подібний підхід до організації політичних мітингів перетворив їх на театр абсурду.

«У результаті ми часто бачимо на молодіжних мітингах переважно пенсіонерів і навпаки. Іноді це виглядає комічно, іноді - трагікомічно. Але, на жаль, що є - те є», - зазначив Карасьов.

Експерт констатує, що за організацією подібних мітингів криється як симуляція боротьби за звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, так і щире бажання деяких її прихильників бачити її на волі.

«Щодо лідерів опозиції, то є певний дискомфорт, який вони відчують, коли з'явиться ще один сильний, більш досвідчений, впливовий конкурент. Хоча лідери теж повинні розуміти, що без Тимошенко опозиція слабка, щоб серйозно впливати на політичні події», - підсумував він.

Як повідомляв ForUm, за участь у мітингу на підтримку європейського вибору України, який опозиція проводила сьогодня під стінами Верховної Ради, активістам платили по 100 грн за годину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159