Глава Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко стверджує, що лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк робить все можливе для того, щоб Юлія Тимошенко не була звільнена. Про це політолог сказав, коментуючи сьогоднішню ситуацію у Верховній Раді, коли лідер опозиційної фракції висунув вимогу до парламентської більшості терміново створити робочу групу з розробки компромісного варіанту відправ лення Тимошенко на лікування за кордон.

«Справа в тому, що звільнення Юлії Тимошенко відразу ж знизить статус Яценюка. Він миттєво стане номером 2 в опозиційних лавах. Саме з цієї причини формально Яценюк бореться за звільнення Тимошенко, а реально робить все можливе для того, щоб Юлія Володимирівна продовжувала сидіти у в'язниці. Ось такий парадокс», - сказав експерт.

Фесенко стверджує також, що пошук компромісного законодавчого рішення має бути прийнято виключно в парламенті, а не на вулиці, під стінами Верховної Ради.

«Опозиція влаштувала марш на підтримку Тимошенко винятково для картинки на телебаченні. Ясна річ, що ніякого практичного ефекту ця акція не принесе», - зазначив він.

Політолог порівняв процес пошуку правового варіанту звільнення екс-прем'єра зі спринтом, коли учасники забігу передають один одному естафетну паличку. Фесенко стверджує, що ситуація схожа, проте опозиція в даному разі має намір прийти першою до фінішу євроінтеграції. Однак розуміючи, що цього їй зробити не вдасться, всіляко гальмує «забіг».

Нагадаємо, що сьогодні представники трьох опозиційних фракцій здійснили марш від Хрещатика до Верховної Ради з метою змусити депутатів прийняти рішення по одному з 4 зареєстрованих законопроектів, який дозволив би забезпечити виїзд Юлії Тимошенко на лікування в Німеччину.

Проте журналісти з'ясували, що серед молодих людей, які брали участь в акції, виявилися студенти, яким пообіцяли заплатити по 100 гривень. Молоді люди не приховували при спілкуванні з журналістами, що прийшли під Верховну Раду за гроші і що такий вид заробітку для них є постійним. Більшість студентів не могли відповісти на запитання, які цілі переслідують маніфестанти, однак не соромилися стверджувати про те, що цілі акцій їх не цікавлять.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

365