Кабінет Міністрів затвердив зміни до Бюджетного кодексу у зв'язку з реалізацією закону «Про утилізацію транспортних засобів». Як передає кореспондент Forum'у, про це на брифінгу в Кабміні повідомив міністр екології і природних ресурсів України Олег Проскуряков.

«Кабінет Міністрів прийняв зміни до Бюджетного кодексу у зв'язку з введенням утилізаційного збору. Ці кошти будуть надходити в спеціальний фонд, яким розпоряджається Міністерство екології. Коли ці зміни будуть проголосовані, ми розробимо порядок їх користування. Але всі 100% надходитимуть до спецфонду», - сказав Проскуряков.

Також він зазначив, що орієнтовно від збору надходитиме 2 млрд грн щорічно.

Нагадаємо, в Україні з 1 вересня набув чинності закон «Про внесення змін у Податковий кодекс України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів».

Документ торкнеться всіх сегментів автомобільного ринку, всіх брендів, всіх моделей. Суми утилізаційного податку складуть: для нових легкових автомобілів (залежно від об'єму двигуна) - від 4 730 до 30 250 грн; для нових комерційних, вантажних автомобілів і автобусів (залежно від повної маси) - від 8 800 грн.

Уряд до 15 жовтня планує забезпечити практичну реалізацію норм Закону України «Про утилізацію транспортних засобів».

Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо вдосконалення законодавчого регулювання питань, пов'язаних з утилізацією транспортних засобів, сплатою екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, та забезпечення економічних інтересів автовласників.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

623