Договір про Адріатичний коридор вже узгоджений, і його найближчим часом підпишуть прем'єр-міністри трьох країн - України, Хорватії та Угорщини. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу у Кабінеті Міністрів заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Підписання угоди щодо Адріатичного коридору за угодою сторін пройде після парафування в Брюсселі, де цей договір і відпрацьовувався за участю трьох прем'єрів. Вони домовилися, де найближчим часом вони перетнуться, підпишуть на рівні глав урядів. Питання тільки в цьому, у решта коридор повністю відпрацьований», - заявив Ставицький.

При цьому він висловив припущення, що підписати договір можуть і під час Вільнюського саміту.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна і Європейський Союз погодили новий маршрут постачання природного газу в Україну з Хорватії через територію Угорщини до українських газових сховищ.

Україна, Хорватія і Угорщина домовилися про розширення існуючих трубопроводів для створення коридору, який буде транспортувати природний газ через три країни, і про підключення до запланованого Транс-Адріатичного газопроводу (ТАГ) на півдні Європи.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111