Російська Федерація готує судовий позов проти України у зв'язку з відсутністю обсягів газу, передбачених контрактом, підписаним екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«У нас є інформація, що РФ планує звернутися в Стокгольмський арбітраж з позовом на 10 млрд дол. з приводу підписаного контракту Тимошенко з РФ за той газ, який ми не добрали у Росії. Я не знаю, чи відповідає це дійсності, але така інформація до нас надійшла. Вдумайтеся, штрафні санкції виставляються в 300% річних», - сказав регіонал.

«Якщо уявити собі, що завтра РФ виграє в суді, а ми в цей період розглядаємо питання, що на комфортне лікування відправляємо ту людину, яка по суті справи стояла за прийняттям даного рішення. Це не може не чинити тиску на нардепів з фракції ПР щодо порушення судових процесів у США, Швейцарії», - підсумував Єфремов.

Нагадаємо, згідно з контрактом, підписаним НАК «Нафтогаз України» з «Газпромом» 19 січня 2009 року, ціна газу для України (з урахуванням знижки в 100 доларів за 1 тис. кубометрів за Харківською угодою 2010 року) становила в першому кварталі 2013 року близько 406 доларів за тисячу кубометрів і була найвищою в Європі.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна до 2020 р. зможе вийти на повне забезпечення себе газом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275