Прем'єр-міністр України Микола Азаров зазначає, що Київ стає європейською столицею, але не так швидко, як хотілося б. Як передає кореспондент Forum'у, про це він заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Київ перетворюється на справді європейську столицю, практично вперше за новітню історію. Не так швидко, як хотілося б, але, безумовно, змінюється якість життя в столиці. Вперше за тридцять років збудовано новий міст через Дніпро, довгоочікуваний і дуже вдалий з точки зору логістики між житловими масивами і діловим центром. За останні три роки введено в експлуатацію шість станцій метро. Нарешті запрацювала міська електричка, справді швидкісні трамваї», - сказав Азаров.

Також прем'єр нагадав про транспортні розв'язки на Московській площі, Кільцевій дорозі, Столичному шосе, Дніпровській набережній, реконструкції магістральних проспектів, які кардинально полегшили транспортну проблему в місті.

«Столиця, нарешті, отримала два міжнародні аеропорти високого європейського класу. На очах нові житлові масиви змінюють міський ландшафт лівого берега. І це тільки початок перетворень. Ми обов'язково збудуємо метро на Троєщину, автомобільні тунелі і багаторівневі розв'язки навколо центру, сам історичний центр поступово звільнимо від адміністративного та офісного навантаження, перенесемо житлове будівництво на правий берег. Київ буде розвиватися збалансовано і гармонійно відповідно до потреб людини та захисту навколишнього середовища», - зазначив він.

Прем'єр підкреслив, що це вже не мрії, а «безпосередня перспектива і наші завдання розвитку».

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117