Світове економічне співтовариство звернуло увагу на ті можливості, які були створені в нашій країні. Як передає кореспондент Forum'у, про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

«Ми домоглися того, що економічне співтовариство повернулося обличчям до можливостей України. Причому новостворених можливостей. Це об'єктивно. Всесвітній банк відмітив значне зростання рейтингу України і лідерство в сфері дерегуляції економічних відносин. Місія Міжнародного валютного фонду констатувала, що уряд забезпечив прогрес у багатьох сферах економіки. Учасники економічного форуму «Стратегічний діалог заради майбутнього України» практично одностайно визнали, що українська економіка досить непогано виживає у вкрай несприятливих умовах і має стратегічні конкурентні переваги», - сказав Азаров.

За його словами, ділові кола Європи і світу впритул почали вивчати можливості, які відкриє укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, включаючи всеохоплюючу зону вільної торгівлі.

«До речі, одночасно вони вітають нашу політику збереження і розвитку економічних відносин з Євразійським економічним співтовариством. Всі, хто брав участь в обговоренні сценаріїв розвитку України на форумі - представники Великої Британії, Німеччини, США, Угорщини, Хорватії, Румунії - заявили, що є великі очікування від подальшого розвитку України. Як зазначив модератор дискусії лорд Різбі, «Україна отримала оцінки, які надихають», - процитував його слова прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, Азаров, виступаючи на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму «Стратегічний діалог щодо майбутнього України», зазначив, що уряд приділяє велику увагу боротьбі з рейдерством.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129