Україна не планує надалі закуповувати великі обсяги газу у російської компанії «Газпром». Як передає кореспондент Forum'у, про це на брифінгу у Кабінеті Міністрів України наголосив віце-прем'єр Юрій Бойко.

«У жовтні ми для комунальної сфери використовували ті обсяги газу, які були накопичені в наших сховищах, і ми не плануємо брати у «Газпрому» великих обсягів газу. Ці обсяги будуть незначні. Цього газу нам цілком вистачить, і в подальшому, в разі такого формального підходу з боку наших партнерів, ми також будемо підходити до цього з точки зору забезпечення власної комунальної сфери», - заявив Бойко.

Як нагадав віце-прем'єр, українські сховища газу також використовуються для підстраховки транзиту в Європу в пікові зимові періоди, але якщо компромісні домовленості з «Газпромом» не будуть досягнуті, для України буде пріоритетним використання газу лише для власних потреб.

Нагадаємо, минулого тижня глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Київ досі не сплатив 882 мільйони доларів за поставлений у серпні російський газ, і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати.

Ставицький припустив, що одним із джерел погашення «Нафтогазом» боргу перед «Газпромом» стане стягнення заборгованості з підприємств комунальної теплоенергетики за поставлений природний газ.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216