Деякі політичні сили дестабілізують ситуацію в Україні, якій необхідна саме консолідація зусиль. Як передає кореспондент Forum'у, про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

«Головне для успішного розвитку економіки України - це консолідація влади, бізнесу і громадян навколо проектів модернізації країни. Історичний досвід свідчить про те, що в умовах політико-економічних торохкань стабільний розвиток неможливий. Україна за час хаотичних пострадянських трансформацій досі не вийшла на рівень зростання ВВП 1990-го року. А за цей же час в умовах політичної стабільності Китай, наприклад, утричі збільшив ВВП, Туреччина вдвічі. А у нас, на жаль, деякі сили способом свого політичного існування вибирають дестабілізацію ситуації», - сказав Азаров.

За його словами, зараз Україна переживає важливий етап розвитку, коли не можна робити помилки. «У нас немає права помилятися. У нас немає зайвих ресурсів і часу ні на економічні експерименти, ні на політичне протистояння. Проблема зрозуміла. Традиційні конкурентні переваги України вичерпалися. Традиційні ринки збуту не забезпечують високі темпи економічного зростання. Значить, відповідальність уряду в тому, щоб визначити точки зростання економіки і залучити інвестиції», - заявив прем'єр.

Азаров вважає, що уряду необхідно зосередитися на модернізації виробництва, розвитку внутрішнього ринку, інфраструктури. «Це непросто, дуже непросто. Але це єдиний спосіб досягти результату, на який націлив суспільство Глава держави Віктор Федорович Янукович, а саме - вийти на принципово нову якість життя в країні», - додав він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148