Комітет Верховної Ради з питань правового забезпечення правоохоронної діяльності на своєму засіданні прийняв рішення відправити на доопрацювання усі чотири законопроекти щодо вирішення питання Юлії Тимошенко, передає кореспондент Forum'у.

За таке рішення проголосували 9 членів комітету з 16 присутніх на засіданні.

Після цього народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник запропонував створити робочу групу, яка розробить новий законопроект на базі чотирьох раніше запропонованих. «Нам потрібно створити робочу групу і плідно попрацювати без камер... Варто взяти окремі положення навколо всіх чотирьох законопроектів, а всі недієві відкинути», - заявив він.

У свою чергу народний депутат від ПР Віталій Журавський виступив з ініціативою створити таку робочу групу з членів комітету, яку очолить регіонал Геннадій Васильєв. Таку пропозицію підтримали 9 членів комітету.

Також комітет підтримав пропозицію взяти за основу для розробки нового проекту закону всі чотири раніше внесені законопроекти.

Як раніше повідомляв ForUm, у Верховній Раді України зареєстровані два законопроекти про вирішення лікування засуджених за кордоном авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

Лідери трьох опозиційних фракцій - «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок - внесли до парламенту свій законопроект про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Також у Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо гуманізації законодавства про попереднє ув'язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, взятих під варту, осіб, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров'я за межами установ виконання покарань)» авторства позафракційного нардепа Володимира Купчака.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259