Заповнення ідентифікаційної картки дитини зможе полегшити розшук підлітка в разі його зникнення. Про це заявив начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексій Лазаренко, повідомляє ВЗГ МВС.

У міліції зазначили, що зараз цей проект вже апробується на базі Івано-Франківської області, де починає діяти програма «Дослідники».

Діти-учасники цієї програми разом з працівниками підрозділів кримінальної міліції у справах дітей поширюватимуть бланки картки під час батьківських зборів у школах.

За інформацією Лазаренка, чи заповнювати картку і який обсяг інформації в неї внести, батьки вирішуватимуть самі. Громадяни зможуть заповнити картку разом зі своєю дитиною. Попутно дорослі зможуть обговорити з підлітком елементарні правила безпеки: як поводитися, щоб не стати жертвою злочину. Поради фахівців розміщені в бланку картки.

Він зазначив, що заповнену ідентифікаційну картку батьки зберігатимуть вдома. «У разі пропажі дитини надання картки з інформацією значно полегшить правоохоронцям її розшук. Крім того, при виїзді на відпочинок за кордон громадяни зможуть брати картку з собою і в разі необхідності - надати місцевим правоохоронним органам», - заявив він.

«Подібний досвід впроваджено в декількох державах, зокрема - в США і Канаді. У цих країнах він вже довів свою ефективність», - зазначив Лазаренко.

Як раніше повідомляв ForUm, МВС України пропонуватиме батькам неповнолітніх дітей завести на них ідентифікаційну картку.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280