Міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявляє, що для отримання позитивного висновку і переходу до другого етапу плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом необхідно законодавчо врегулювати рекомендації ЄС щодо державної антикорупційної політики та боротьби з дискримінацією. Про це міністр сказав під час парламентських слухань щодо безвізового режиму між Україною і Євросоюзом.

«Ми впритул наблизилися до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, але політична асоціація та економічна інтеграція дадуть найбільший ефект лише у середньостроковій перспективі. У той же час результати візової лібералізації громадяни зможуть відчути відразу ж після прийняття відповідних документів», - сказав він.

Кожара зазначив, що МЗС активно працює над тим, щоб положення угоди між Україною та ЄС про спрощення отримання віз імплементувались належним чином, в тому числі європейською стороною, повідомляє «УНІАН».

Так, заявив міністр, є відчутні результати цієї роботи. Зокрема, кількість візових відмов зменшилася з 3,3% у 2011 році до 2,03% у 2012 році. Загальна кількість виданих шенгенських віз збільшилася торік на 173 тис. у порівнянні з попереднім роком і досягла 1 млн 280 тис. шенгенських віз для громадян України; частка багаторазових віз перевищила показники минулих років і досягла 38,5%.

«Сьогодні ми наблизилися до завершення першого етапу плану дій. Переважну більшість законодавчих актів, необхідних для реалізації цього етапу, вже прийнято, здійснені масштабні реформи, зокрема, у сфері імміграційної; створено систему захисту персональних даних і передумови для впровадження біометричних проїзних документів», - сказав Кожара.

Як раніше повідомляв ForUm, Європарламент готовий підтримати Україну в питаннях лібералізації візового режиму.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209