Створення державного банку розвитку повинно зустріти підтримку світового співтовариства. Таку думку висловив колишній заступник голови Національного банку України Олександр Савченко.

«Цей проект повинен отримати підтримку світового співтовариства. 3 роки тому на посаді заступника голови НБУ, коли я ініціював створення банку розвитку, він зустрів розуміння в цьому питанні провідних фінансистів світу», - заявив він.

Савченко констатує, що для успішної реалізації проекту потрібно залучити у його кредитну і наглядову раду іноземних фахівців, що, на його думку, ліквідує корупційну складову.

Експерт стверджує, що держбанки розвитку існують у більшості країн з високим рівнем економічного розвитку. Він також зауважив, що держбанк розвитку зможе реалізовувати інвестиційні проекти в пріоритетних галузях економіки.

«Це і актуальне нині енергозбереження, й інфраструктурні проекти, і підтримка бізнесу», - підсумував Савченко.

Нагадаємо, що на розгляді парламенту перебуває законопроект №3445 «Про державний банк розвитку України».

Документом передбачається, що банк розвитку буде створено на базі публічного акціонерного товариства «Український банк реконструкції та розвитку», повноваження з управління корпоративними правами якого нещодавно, згідно з постановою уряду, покладено на Міністерство фінансів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159