Прокуратура запобігла безпідставному вилученню 16 га земель прибережної захисної смуги Чорного моря вартістю майже 47 млн грн. Як повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області, судом задоволено позови Білгород-Дністровської міжрайонної прокуратури про визнання незаконними рішень сесії Затоківської селищної ради та їх скасування.

Встановлено, що раніше рішенням Затоківської селищної ради було затверджено проект землеустрою щодо встановлення прибережної захисної смуги Чорного моря на території с. Затока. Згідно із зазначеним рішенням, прибережна захисна смуга Чорного моря на території Білгород-Дністровського району склала майже 114 га.

Надалі органом місцевого самоврядування була затверджена технічна документація із землеустрою щодо встановлення меж прибережної захисної смуги, згідно з якою площа прибережної захисної смуги зменшилася майже на 16 га - до 97,7 га.

При цьому документація не була узгоджена з жодним контролюючим органом і не пройшла державну експертизу, зазначають у прокуратурі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201