Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк 5 листопада провів телефонну розмову з комісаром Європейської Комісії з питань сільського господарства та розвитку сільських територій Дачаном Чолошем. Сторони узгодили подальші плани в контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема щодо адаптації законодавства України до норм та регламентів ЄС в аграрній сфері.

Також комісар ЄК прийняв запрошення міністра відвідати Україну на початку 2014 року. Крім того, він запросив главу українського відомства взяти участь у зустрічі міністрів сільського господарства країн-учасниць Східного партнерства. Захід має відбутися в січні наступного року в Кишиневі з участю Комісара з питань політики розширення Штефана Фюле.

«Ми розраховуємо на підтримку Європейської Комісії у роботі, яку проводить Україна з метою адаптації законодавства до норм і стандартів ЄС в аграрній сфері. Ми відкриті до подальшого діалогу та визначення загальних пріоритетних завдань», - зазначив Присяжнюк у кінці розмови.

Дачан Чолош, зі свого боку, запевнив українську сторону в тому, що Європейська Комісія, як і було домовлено раніше, надасть необхідну фінансову і технічну допомогу Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187