У Дніпропетровській області міліція розслідує факт демонтажу конструкції 5-тонного металевого мосту через річку. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС області.

Згідно з повідомленням, в міліцію звернулися громадяни із заявою, що невідомі особи намагаються демонтувати металеві конструкції через р. Чаплинка в с. Хуторське Петриківського району.

Слідчо-оперативна група райвідділу встановила, що 49-річний житель Дніпропетровська демонтував два швелери, які є складовою частиною металевої конструкції мосту через річку.

Чоловік повідомив, що демонтував металеві складові мосту на прохання своєї матері, яка проживає у с. Хуторське. За словами останньої, споруда належить їй, оскільки цей міст був встановлений без оформлення дозвільних документів у 1979 році її нині померлим чоловіком. Споруда являє собою конструкцію, змонтовану з 2-х фрагментів таврової балки, зварених між собою, має довжину 17 метрів, ширину 2,4 метра і важить близько 5 тонн.

«Спорудження було перекинуто через відвід р. Чаплинка до домоволодіння жінки з метою скорочення шляху, а не для загального користування. Жінка поскаржилась синові, що користування сторонніми особами цим містком заважає їй, тому вирішила прибрати його шляхом демонтажу, оскільки міст є її власністю», - наголошується в повідомленні.

Під час огляду місця події вилучено 2 швелери, які слідчі райвідділу передали на зберігання жінці.

Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Наразі проводиться досудове розслідування.

«Під час проведення досудового слідства було встановлено, що мостовий перехід на балансі Хутірської сільради не стоїть, проектна документація ніколи не складалася, і до матеріалів кримінального провадження долучено довідку голови сільської ради с. Хуторське про те, що дана споруда належить вищезазначеній громадянці», - повідомили в міліції.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195