На підготовку до зимових Олімпійських ігор у Сочі Національний олімпійський комітет України витратив 20 мільйонів гривень. Про це повідомив президент НОК Сергій Бубка в ході звіту за рік своєї діяльності під час XXVIII Генеральної асамблеї.

«Загальний бюджет програми Національного олімпійського комітету на Ігри у Сочі становить близько 20 млн грн», - сказав він.

Також Бубка переконаний, що встановлення щомісячних стипендій для 20 провідних спортсменів, запропонованих федераціями з зимових видів спорту, сприятиме ефективному забезпеченню процесу підготовки. «Ця програма реалізується з листопада 2012 року по лютий 2014 року. Обсяг її фінансування складає близько 2 млн гривень», - цитує його слова прес-служба НОК України.

У свою чергу міністр молоді і спорту України Равіль Сафіуллін поінформував, що до кінця 2013 року для олімпійців за окремою програмою передбачається придбати спортивну форму та інвентар на загальну суму 5 млн 400 тис. грн.

За його словами, основну підготовку національні збірні команди проводять за кордоном. Проте частково готуються до відповідального сезону і на вітчизняних аренах - зокрема, на базі «Тисовець» у Львівській області.

Крім того, президент НОК додав, що зараз в активі українських спортсменів вже є 17 отриманих ліцензій, 11 з них - на рахунку біатлоністів, 6 - фігуристів. «Остаточну кількість спортсменів, які захищатимуть честь країни в Сочі, ми дізнаємося після 19 січня 2014 року, коли закінчиться процес виконання кваліфікаційних нормативів на Ігри-2014. Передбачається, що 55-57 українських спортсменів зможуть взяти участь у змаганнях в 11 з 15 видів спорту зимової олімпійської програми», - підсумував Бубка.

Нагадаємо, зимова Олімпіада в Сочі проходитиме з 7 по 23 лютого 2014 року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1663