Прем'єр-міністр України Микола Азаров наполягає на якнайшвидшому підписанні меморандуму про створення Адріатичного газового коридору, який зв'язує Україну, Угорщину та Хорватію.

Про це він заявив сьогодні під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром, міністром державного управління та юстиції Угорщини Ті бором Наврачичем, передає прес-служба уряду.

«Ми сподівалися підписати цей меморандум у Брюсселі, сподівалися підписати його у Києві. Сьогодні це підписання не відбулося. Я вчора говорив з віце-прем'єр-міністром Хорватії, що необхідно зробити все для того, щоб прискорити підписання цього меморандуму», - сказав Азаров.

Він додав, що для підписання цього документа готовий особисто приїхати у Будапешт чи Загреб, або ж запросити двох прем'єрів у Київ.

«Це надзвичайно великий важливий проект, і участь трьох прем'єр-міністрів показала б його важливість та актуальність», - зазначив глава уряду.

Прем'єр-міністр також підкреслив необхідність виконання всіх домовленостей, досягнутих під час його візиту в Угорщину в березні поточного року. Зокрема, за словами Азарова, необхідно активізувати спільну практику перетину державного кордону.

Наврачич, у свою чергу, запевнив Азарова у намірах безумовно виконувати двосторонні домовленості. Він також погодився, що меморандум щодо Адріатичного коридору треба підписати якомога швидше.

«Ми також вважаємо, що необхідно підписати цей меморандум», - сказав Наврачич.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Хорватії Зоран Міланович відклав візит в Україну через неузгодженість часу проведення двосторонніх зустрічей у Києві.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що 5 листопада, він має намір підписати з головою уряду Хорватії Зораном Мі лановичем меморандум про створення Адріатичного газового коридору, який буде з'єднувати Україну, Угорщину та Хорватію.

Україна, Хорватія і Угорщина домовилися про розширення існуючих трубопроводів для створення коридору, який буде транспортувати природний газ через три країни, і про підключення до запланованого Транс-Адріатичного газопроводу (ТАГ) на півдні Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296