Службовці Фонду соціального страхування витратили понад півмільйона гривень на неіснуючі семінари та експертизи. Про це заявив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян Генеральної прокуратури України Роман Романчук, повідомляє ВЗГ ГПУ.

За його словами, проведеною Генеральною прокуратурою перевіркою в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів виявлено факти незаконного використання коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

«Так, протягом 2011-2012 років керівники Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, зловживаючи службовим становищем і діючи в інтересах комерційних структур, включали в акти приймання-передачі та оплачували окремі послуги з проведення семінарів та експертизи документації, розробці систем профілактики, технічних правил і рекомендацій, виготовлення та розміщення публікацій у засобах масової інформації, які насправді не надавалися. Внаслідок цього Фонду було завдано збитків на загальну суму 618 тис. гривень», - пояснив він.

За результатами перевірки до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення посадовими особами Фонду кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України. Розпочато досудове розслідування, проведення якого доручено органам внутрішніх справ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172