Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Євген Мураєв впевнений, що юридичні процедури у США та Швейцарії щодо повернення незаконно виведених активів екс-прем'єр-міністрами України Юлією Тимошенко і Павлом Лазаренком допоможуть зрозуміти європейським політикам, ким насправді є Юлія Тимошенко.

«Вчора британська юридична фірма «Лоренс і Греєм» (Laurence and Graham) направила позов у суд Женеви і петицію до Міністерства юстиції США про повернення Україні незаконно вивезених коштів Юлією Тимошенко і Павлом Лазаренком. Це означає, що всі формальні процедури виконані і процес запущений. Тепер юристам належить довести у західній правовій системі, що Юлія Тимошенко причетна до незаконного виведення активів з України і що вона була у змові з Павлом Лазаренком», - зазначив Мураєв.

На його думку, у ході цих юридичних процесів можуть спливти вагомі факти і обставини, які, що називається, відкриють західним політикам очі, і ті, нарешті, зрозуміють, ким насправді є Тимошенко, передає «РБК-Україна».

«Боюся, що після цього кількість бажаючих захищати колишнього прем'єр-міністра різко зменшиться», - припустив Мураєв.

«Юридичні процеси на Заході щодо повернення незаконно виведених коштів Юлією Тимошенко розставлять всі крапки над «і». Їх вже не можна назвати «вибірковим правосуддям». І якщо процес буде успішним, то українські громадяни і бюджет України отримають назад хоча б частину коштів, виведених екс-прем'єром за кордон», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186